Tänk på detta när du kör i vintermörkret

Vi är många som väntat på den härliga sportlovsveckan, både stora som små. Att äntligen kunna åka skidor och känna sig fri som en fågel bland bergen är få förunnat. Det är viktigt att planera resan ordentligt innan det är dags för avfård, speciellt om man tänkt köra bil en längre sträcka. Även om alla bilförare redan bytt till vinterdäck för länge sedan så finns det fler saker att tänka på när det gäller säkerheten. Att köra i vintermörker är inte något man bör underskatta, och därför är det viktigt att man har god sikt och bra belysning under färden.

Extraljus ökar sikten på vägarna

Det finns många extraljus modeller att välja bland och det kan vara svårt att avgöra vilken lampa som passar ens ändamål. Det är viktigt att lampans egenskaper är anpassade för bilvägarna du ofta kör längs. Det finns både led extraljus som lyser långt och smalt samt de som ger mindre räckvidd men istället mer ljus på bredden. En del förare föredrar billiga extraljus som kanske inte har samma byggkvalitet som de dyrare lamporna men ändå ger en fullgod prestanda i slutändan. Det som är viktigt att veta när det kommer till ljusbilden är att ”combo” är en ljusbild som kombinerar floodljus och spotljus.

Montera en LED ljusramp enkelt och smidigt

Det finns de bilister som har svårt att anamma extraljus på grund av dess klumpiga utseende. Därför kan det istället vara bra att montera en led ljusramp till ungefär samma pris utan att behöva oroa sig för hur det kommer att se ut. En led ljusramp är betydligt lättare att montera vid nummerskylten och är på så sätt ett snyggare alternativ. Man kan även ”gömma” led ljusrampen bakom grillen om man så önskar, men detta fungerar inte på alla bilar.

Peter