Överraskade pappa med en varningsljusramp

Det finns ingen som min pappa: han är min största hjälte. Min pappa jobbar inom utryckning, och vad passade då bättre än att han fick en varningsljusramp till sin bil i födelsedagspresent. Det är nämligen så att där vi bor får blåljuspersonal ofta ta sina personliga bilar till en utryckningsplats då stationerna inte är bemannade dygnet runt. Detta kan man tycka vad man vill om, men det är så det ser ut i mindre samhällen.

Han blev så himla glad när han öppnade paketet. Han sa stolt att detta skulle förvandla hans gamla trotjänare till en stolt blinkande livräddare, redo att ta sig an mörka vägar och ännu mörkare nätter. Framförallt, sa han, att det skulle kännas säkrare att kunna ge sig ut och veta att andra verkligen såg honom, och förstå varför han hade så bråttom att komma fram.

Jag köpte honom också en ficklampa

Jag köpte pappas blixtljusramp på nätet och det gick både enkelt och smidigt. Jag tyckte det var ett pedagogiskt och stilrent upplägg för den som inte kan allt om fordonsbelysning. Men i samma veva uppdaterade jag även hans föråldrade ficklampa med lysdioder som heter Fenix RC40 och lyser över 4000 lumen. Han har länge klagat på belysningen då han med jämna mellanrum använder ficklampan både i sitt yrke men också privat så nu är pappa säker i mörkret – både som min och samhällets egna hjälte. Fler borde uppskatta sina föräldrar i dagens stressiga samhälle. På bilden nedan ser du hur ficklampan som är IP68-klassad ser ut, den är lite klumpig men det lyser oerhört ljusstarkt.

Image result for flashlight fenix rc 40

Något som längtar tillbaka till Vintern?

Jag är lite besviken över vintern som varit faktiskt, jag var och hälsade på släktingar i både Göteborg och Stockholm och där har dom inte ens haft någon snö alls förutom ”blötsnö” någon enstaka dag. Jag satt och drömde mig bort på jobbet och blev invaggad i en vinterutopisk känsla när jag såg videon om Kiruna. Bergen, folket, landskapet… jag fullkomligt älskar det!

För dig som bor i en storstad så kan jag säga att du inte vet vad du går miste om..