Hur man skapar en mysigare stämning

Alla vill ha mysigt i hemmet, eller hur? Vad är då nyckeln till att skapa en mysig och behaglig stämning kanske ni undrar, svaret är faktiskt enklare än vad ni tror. Varma ljuskällor förändrar miljön på ett oerhört effektivt sätt. Jag spenderar många timmar inomhus då jag arbetar från mitt hem och lägger ner mycket energi på att skapa en så homogen miljö som möjligt. Visst är det viktigt att man inreder på rätt sätt men i slutändan är det varma ljuskällor som är det främsta verktyget som jag har att ta till för att uppnå en hög mysfaktor.

Spotlight på skena före tråkiga lysrör

Min favorit ljuskälla är naturligtvis spottar av alla dess slag, men jag föredrar spotlight skena som ger ett varmt ljus, helst runt 2700K vilket skapar en väldigt trevlig och mysig miljö. Det finns ljuskällor med 4000K vilket ger ett mellanvitt ljus men detta känns både trist och kallt. Kallvit ljus är nämligen populärt i Asien men vi svenskar tycker inte om det överhuvudtaget, men det finns såklart undantag. Jag vill gärna att du som läser detta och funderar på spotlight skena inte tar detta råd för givet, men undvik lysrör i köket för guds skull! Grannen min satte nyligen upp led lysrör t8 i köket och jag fick en chock över resultatet. Visst kan man kalla det funktionell belysning men det passade inte alls in i köksmiljön. Ett led lysrör tycker jag bäst hör hemma på kontoret eller i lager men inte i ett privat hushåll. Ta till dig detta tips nu och gör inte om samma misstag som min granne. Du som trots allt vill veta mer om spottar bör besöka webbsajten ledspotlights.se som erbjuder mycket information om olika modeller.

Tänk på detta när du kör i vintermörkret

Vi är många som väntat på den härliga sportlovsveckan, både stora som små. Att äntligen kunna åka skidor och känna sig fri som en fågel bland bergen är få förunnat. Det är viktigt att planera resan ordentligt innan det är dags för avfård, speciellt om man tänkt köra bil en längre sträcka. Även om alla bilförare redan bytt till vinterdäck för länge sedan så finns det fler saker att tänka på när det gäller säkerheten. Att köra i vintermörker är inte något man bör underskatta, och därför är det viktigt att man har god sikt och bra belysning under färden.

Extraljus ökar sikten på vägarna

Det finns många extraljus modeller att välja bland och det kan vara svårt att avgöra vilken lampa som passar ens ändamål. Det är viktigt att lampans egenskaper är anpassade för bilvägarna du ofta kör längs. Det finns både led extraljus som lyser långt och smalt samt de som ger mindre räckvidd men istället mer ljus på bredden. En del förare föredrar billiga extraljus som kanske inte har samma byggkvalitet som de dyrare lamporna men ändå ger en fullgod prestanda i slutändan. Det som är viktigt att veta när det kommer till ljusbilden är att ”combo” är en ljusbild som kombinerar floodljus och spotljus.

Montera en LED ljusramp enkelt och smidigt

Det finns de bilister som har svårt att anamma extraljus på grund av dess klumpiga utseende. Därför kan det istället vara bra att montera en led ljusramp till ungefär samma pris utan att behöva oroa sig för hur det kommer att se ut. En led ljusramp är betydligt lättare att montera vid nummerskylten och är på så sätt ett snyggare alternativ. Man kan även ”gömma” led ljusrampen bakom grillen om man så önskar, men detta fungerar inte på alla bilar.

Vinterbloggen är lanserad!

Vinterbloggen är en sida som kommer att handla om den svenska vintern, vi kommer att skriva en del om vintersport, roliga vinteraktiviteter och annat smått och gott. Ni kan höra av er till oss om det är något specifikt som ni önskar att vi skriver om, dock är tiden begränsad så därför kommer vi inte att kunna vara alla till lags. Även om vi nu går mot ljusare tider så behöver detta inte betyda att vi som älskar vintern inte kan ta del av vintern i digital form förstås, inte sant?

För alla här som besökt denna sajt i hopp om att åka skidor eller snöskoter så vill jag poängtera att informationsportalen Vemdalen har bytt adress till Vemdalen.se.

 

Vi har nu bytt webbhotell

Vi utsåg Egensajt som ansvarig för driften av denna blogg mycket på grund av deras goda kompetens. Egensajt utmärker sig bland konkurrenterna genom att erbjuda en helhetslösning där deras kundtjänst snabbt löser potentiella problem som kan uppstå från tomma intet. Egensajt erbjuder billiga webbhotell som är väldigt prisvärda med tanke på vad man får för pengarna. Nu hoppas vi att sajten ligger upp dygnet runt utan några tekniska problem.